artonde november

Idag har Mietek Grocher varit och haft förläsning hos oss. Började inte riktigt gråta men nästan. Ingen idé att jag går in på vad han pratade om för det finns för mycket. Men att beundra denna människa är något starkt. Överlevt nio olika koncentrationsläger, tagit emot enormt mycket stryk bara för att man bett en SS-soldat att få vara med sin egen pappa osv. Beställde och betalade för hans bok idag så den kommer imorgon.
  Han berätta att det sista koncentrationslägret han var på var Sachenhausen. Jag var där förra sommaren och besökte det. Såg grunderna av gaskammrarna, bränningsugnarna, gräsmattor där folket som dödats aska spridits, de två kvarstående barackerna mm. När vi satt och åt satt jag brevid honom och vi pratade, Amanda och jag, med Mietek och våran SO lärare om koncentrations läger och jag berättade då att jag varit på Sachenhausen och Mietek frågade mig hur det såg ut där nu. Innan var det knappt verkligt för mig att det hänt något när men sen när man får höra att där bott 60.000 människor när han varit där (alltså mer innan det) loch över 10.000 av dem gasats ihjäl, kändes det jättekonstigt. När jag var dör var det lugnt, nästan inga baracker, ingenting och sen tänker man på hur det var på samma plats för 60 år sedan. Det kändes bara konstigt, går inte att beskriva på något annat sätt. Dom som har chansen att lyssna på Mietek borde verkligen göra det och resten borde läsa hans bok.


Oj det blev nästan en hel uppsats, det var inte meningen. Lägger upp tre bilder från igår som inte har ett dugg med något av det här att göra :)


Kommentarer
Postat av: Malin - En musikblogg

Fin :)

Han berättade väldigt mycket, de va intressant :)

2010-11-18 @ 20:17:48
URL: http://mallemusic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0